Wie zijn wij

Wij zijn Erik en Nicole Vreeling en wonen in Enschede met onze labradors Daisy, Lana en Amy. In 1993 is de liefde voor labradors begonnen met Lobbes. Toen ontdekten we hoe geweldig dit ras is. De zachtaardigheid, de vrolijkheid, de ongelofelijke will to please. Lobbes was op deze vlakken perfect. Na het overlijden van onze trouwe vriend hebben we getwijfeld of we weer een labrador kozen of toch een ander ras.

Na lang wikken en wegen kozen we voor een witte canadese/Zwitserse herder. Ondanks dat hij een fijne huishond was, was het karakter (logisch ook) niet te vergelijken met die van een labrador. Na een gelukkig leven overleed hij in 2010. Na lang zoeken en nadenken of we wel weer een hond wilden hebben, besloten we om weer een labrador in ons hart toe te laten.

En daar was Daisy. Zij kwam in 2010 bij ons wonen en we herkenden gelijk de echte labrador eigenschappen. De will to please, zachtaardigheid, vrolijkheid enz. Daisy is alles. We zijn nog steeds een topteam. Gehoorzaamheid volledig afgerond, de VZH afgerond en zelfs behendigheid zijn de certificaten van binnen. Maar onze favoriet was toch echt de jacht. Niets was haar te gek. Inmiddels is Daisy aan het genieten van haar oude dag en hoeft ze helemaal niks meer. Maar zo nu en dan even zwemmen, apporteren en rennen (naja het lijkt meer huppelen inmiddels) vind ze geweldig.


Toen ongeveer 3 jaar later beide kinderen uit huis waren en het dus erg stil in huis werd ,maar ook door de groeiende liefde voor de labrador besloten we om op zoek te gaan naar een goede fokker. En zo kwamen we uit bij Of Dutch Print. Ze had een prachtig nestje gele labradors en na een goed gesprek waren we tot het besluit gekomen dat we zeker een gele labrador erbij wouden. Ook weer liefde op het eerste gezicht. Na veel gesprekken met haar fokker begon het bij ons ook steeds meer te kriebelen om meer te weten te komen over fokken, maar ook over goede voeding, gezondheid, medische onderzoeken. In de 2 daarop volgende jaren zijn we weer lekker intensief wezen trainen. Begonnen met de gehoorzaamheid en nu verder in de jacht en binnenkort beginnen met de cursus VZH (verkeers zekere hond). Ook hebben we natuurlijk een aantal shows gedaan. Dit was toch niet echt ons ding. Lana kan het allemaal niet snel genoeg gaan. Ze vind werkelijk alles mooi om te doen. Staat altijd paraat om wat te gaan doen. Weer een prachtig exemplaar van het ras.

Amy hebben we zelf aangehouden uit het nestje van Lana. Ook weer een geweldig hond. Super lief en wil ontzettend graag voor je werken, niks is haar te gek. 


Naast het trainen van Lana, Daisy en Amy zijn we vooral in het jaar 2016 bezig geweest met leren over fokken en een kennel beginnen. En in December 2016 kregen we te horen onze kennelnaam was goedgekeurd. Nu kijken we uit naar ons eerste nestje met Lana maar uitgeleerd ben je nooit en gelukkig hebben wij met de fokker van Lana goed contact en is ze in de loop der tijd ook een vriendin geworden die voor ons klaar staat.. Naast de honden in ons leven hebben we ook nog een zoon Kevin (1992) en een dochter Chantal (1990). Daarnaast hebben we inmiddels 3 prachtige kleinkinderen. Wat wil een mens nu nog meer...